3e Workshopronde

 

 • Invloed van supermarkt en consument
  Anne-Corine Vlaardingerbroek Senior MVO Manager Marketing & Communicatie bij JUMBO Supermarkten B.V.
  Anne-Corine Vlaardingerbroek gaat met u in discussie over hoe wij als onderwijs de veehouderijstudenten kunnen voorbereiden op een toekomst waar consumenteneisen steeds sneller veranderen. Wat zijn de trends voor de komende jaren? Hoe speel je in op wat de consument wil en hoe ga je om met de actoren als “wakker dier” en “flexitariër“? Wat zijn de grootste kansen en of dont’s? Wat zou de JUMBO in het lesplan van de producenten van de toekomst willen zien?

 • Stressvrij omgaan met varkens verbetert dierenwelzijn, arbeidsgemak én de bedrijfsresultaten
  Marko Ruis, onderzoeker en docent dierenwelzijn, Wageningen Livestock Research en Hogeschool Van Hall Larenstein
  Hoe ervaart een varken de omgeving? En waarom is het van belang om hierbij stil te staan? Dit wordt uitgelegd in deze workshop die zich richt op een stressvrije omgang met varkens, en de positieve gevolgen die dit heeft voor diergezondheid, werkplezier en benutting van het productie potentieel van varkens. De workshop geeft tevens een doorkijk naar de nieuwe Interactieve elearning module mens-dier interactie varkens en peilt de behoefte aan vergelijkbare modules voor koeien en pluimvee.

 • Een kijkje in de bodem
  Gera van Os, Lector duurzaam bodembeheer bij Aeres Hogeschool en Martin Duijkers, docent bodemkunde bij Aeres Hogeschool
  De bodem is letterlijk en figuurlijk de basis onder het melkveebedrijf. In de praktijk blijkt die bodem niet altijd de aandacht te krijgen die ze verdient. In het klaslokaal hebben we verschillende bodemkluiten liggen en in groepjes bekijken we diverse aspecten per bodem.

 • Rondleiding over Aeres Farms
  Onder begeleiding van een medewerker krijgt u een rondgang over de verschillende bedrijven van Aeres Farms. (Weidestal, Flevolandstal, de nieuwe pluimveestal, de varkens)
  * www.aerespraktijkcentrum.nl

  Wilt u alvast de resultaten van de bedrijven bekijken, hieronder staat de link naar CRV Veemanager. Klik op inloggen demo en kies rechts bovenin voor het juiste bedrijf.
  * https://apps.crv4all.nl/veemanager/menu/mpr-bedrijfsoverzicht

Aeres Dronten

aeres-praktijkcentrum-dronten-udv-onderwijsdag-2017.png

 

udv-button-aanmelden-onderwijsdag-2016.png