2e workshopronde

 • Rondleiding over de Dairy Campus
  De Dairy Campus is eind mei 2016 geopend en sinds juli volledig in gebruik met de komst van de laatste koeien uit Lelystad. Onder begeleiding van een medewerker krijgt u een rondgang over de Dariry Campus om zo een goed totaaloverzicht te verkrijgen over het geheel. 

 • Risicomanagement en brandveiligheid voor dieren
  John de Hoon, sectormanager veehouderij bij Interpolis
  De Dierenbescherming, LTO en het Verbond van Verzekeraars werken samen aan voorkomen van stalbranden. In deze workshop ontdekt u de grote invloed van de ondernemer op beheersen van risico’s en dan vooral op gebied van brandveiligheid van dieren. In de praktijk blijken risico's echt in kleine hoekjes te zitten en met consequent handelen zijn die sterk te verkleinen.

 • Samen op zoek naar een duurzame veehouderij
  Jorrit Kiewik, directeur Youth Food Movement
  'Het doet pijn zoveel boeren te zien die in de problemen zitten' kopte Nieuwe Oogst afgelopen augustus. Boerenzoon Jorrit probeert als directeur van Youth Food Movement jongeren te inspireren om hun ogen te openen en roept op tot nieuw ondernemerschap. In een actieve sessie gaat hij op zoek naar een duurzame veehouderij.

 • Praktische invulling van natuurinclusieve landbouw
  Wilco de Jong, veehouder en voorzitter van het collectievenberaad Friesland
  Als praktiserend melkveehouder en voorzitter van het collectievenberaad Friesland neemt Wilco de Jong u mee in de zoektocht naar praktische mogelijkheden om resultaten te boeken op gebied van natuurinclusieve landbouw.

Onderwijsdag 2016

UDV Onderwijsdag 2014

 

udv-button-aanmelden-onderwijsdag-2016.png