1e Workshopronde

 

 • Smartfarming in de huidige veehouderij
  Lenny van Erp, lector Precision Livestock Farming HAS Hogeschool
  Lenny van Erp begint deze workshop met een overzicht van verschillende smart farming technologieën voor rundvee, varkens en pluimvee. Daarna gaan we voor verschillende sectoren brainstormen over waar de veehouder behoefte aan heeft: welke informatie is nodig voor het optimaliseren van de bedrijfsvoering?

 • Beweiding is geen zwart-wit verhaal
  Agnes van den Pol-van Dasselaar, Lector Beweiding bij Aeres Hogeschool Dronten en onderzoeker bij Wageningen livestock Research
  Er zitten zowel voor- als nadelen aan weidegang. Deze workshop laat zien hoe je de voordelen van weidegang verder uit kunt buiten en de nadelen van weidegang zo veel mogelijk op kan heffen.

 • Relatie klauwaandoeningregistatie en klauwgezondheid
  Pieter Kloosterman, specialist klauwverzorging bij Dairy Training Centre
  Met het registreren van klauwaandoeningen kan de klauwgezondheidsproblemen in kaart gebracht worden en een aanpak tot verbeteringen gerichter zijn. De registratie door middel van Digiklauw kan ook bijdragen om de klauwgezondheidsvererving van stieren te berekenen, wat weer bijdraagt tot een beter en gerichter fokbeleid voor klauwgezondheid. Bovendien geeft het andere erfbetreders meer en extra gegevens om de gehele gezondheid van de veestapel te beoordelen.

 • Het telen van gezond ruwvoer voor bodem en vee
  Leo Tjoonk, kenniscoördinator ruwvoerteelt bij Agrifirm
  Om te komen tot een duurzame veehouderij zal met zo weinig mogelijk input ruwvoer geteeld moeten worden wat door de koe goed benut wordt. In deze workshop zal naast de nieuwste ontwikkelingen t.a.v. ruwvoer telen op basis van precisielandbouw ook de ontwikkelingen op het gebied van structuurwaarde van het ruwvoer voor de koe worden toegelicht.

Onderwijsdag 2016

UDV Onderwijsdag 2014

 

udv-button-aanmelden-onderwijsdag-2016.png